Musik i alla former

Att spela ett instrument.

Att sjunga vackra toner.

Att läsa noter.

Allt detta innefattar musik.

Musik kan vara glatt, sorgligt, explosivt och mycket mer av känslor vi alla människor har inom oss. Men en känsla vi aldrig någonsin kan förknippa med musik är känslan av ingenting. Det finns inget som just musik som kan slå upp portarna till människors känslor på ett fantastiskt vis. Finns det en enda människa som inte går igång med sina känslor när det gäller musik? Alla känner vi olika för olika sorters musik och aldrig någonsin har vi så mycket åsikter när det gäller just musikens värld.

I alla tider, från uråldrig till dagens moderna tid har musiken alltid lockat människans inre känslor. Ordspråket som tydligt förespråkar; ”om du inte kan säga det med ord, säg det med en sång”. Och det är många som följt detta ordspråk.

I musikens värld kan du beskriva explosiva känslor med helt annan styrka än med enbart ord. Att sätta en melodi på ord kan förstärka och skapa mer inlevelse i exempelvis en historia om kärlek eller en historia där sorg och mörker är inblandat. Tänk en teaterpjäs utan musik till. Den skulle bli blek och ingen skulle riktigt bli så tagen av handlingen i jämförelse med en pjäs med tillhörande musik till olika utspelade scener.

Tänk om även filmer skulle spelas upp utan musik? Det skulle nog bli ganska tråkigt att se en långkörare på tv eller en skräckfilm på bio. De starka effekterna skulle blekna och försvinna ut i intet utan musikens toner till någon skrämmande scen i skräckfilmen eller en filmsnutt ur en romantisk tv-serie.

Musikens värld är förtrollande, magisk och fantastisk. Den rymmer så otroligt mycket av allt som kan sägas, kännas och ses i. Tänk bara att dansa utan musik, det är omöjligt att känna dansens steg på samma sätt i jämförelse med musik till.

Här finns allt du kan finna om musikens magiska värld. Vår hemsida innehåller allt från litet till smått som finns att läsa om musikens alla fantastiska olikheter, likheter och mycket mer.

Vi vill att alla ni som brinner för musik ska kunna göra er tillfredsställda genom att finna det ni söker.

Välkomna att kika in över notbladets kant…..!